Overzicht: Dit zijn de belangrijkste iPhone 8 geruchten

De iPhone 7 is al een tijdje geleden geïntroduceerd en intussen steken ook meer en meer iPhone 8 geruchten de kop op. Traditioneel worden rond deze tijd van het jaar de geruchten concreter en beginnen we een goed beeld te krijgen van de volgende iPhone

De volgende iPhone maakt normaal gezien zijn opwachting in september van dit jaar. Elk jaar zien we rond deze periode meerdere geruchten opduiken, ook de eerste foto’s en lekken duiken op. Hoog tijd dus om een overzicht te maken van de belangrijkste geruchten over de volgende iPhone. Wordt het nu een iPhone 8 of toch een iPhone 7s? Dit zijn alvast de belangrijkst iPhone 8 geruchten.

iPhone 7s of iPhone 8?

Als we de lijn van iPhone releases doortrekken dan gaat Apple dit jaar de iPhone 7s voorstellen. Er zijn echter enkele kanttekeningen. Zo bestaat de iPhone dit jaar 10 jaar, wie weet krijgen we dit jaar een speciale editie van de iPhone. Daarnaast is het ook zo dat het huidige design van de iPhone reeds meegaat sinds 2014. Het is dus niet ondenkbaar dat we dit jaar een iPhone zien met een nieuw design, een iPhone 8 dus. Wat het effectief gaat worden is afwachten.

OLED scherm

iPhone 8 concept door iDropNews

iPhone 8 concept door iDropNews

Het is een gerucht dat inmiddels al enkele jaren de kop opsteekt. Volgens meerdere geruchten zal de volgende iPhone een OLED scherm krijgen. Voorgaande jaren zou een OLED scherm onmogelijk geweest zijn vanwege de ontoereikende productiecapaciteiten. Dit jaar echter zou Apple over voldoende productiecapaciteit beschikken. Apple gebruikte tot nu toe steeds LCD schermen die het door de jaren heen verder optimaliseerde. Ook de schermgrootte zou lichtjes aangepast worden, onderaan het scherm komt er een functiepaneel met Touch ID. Wat ons naadloos brengt naar het volgende gerucht.

De Home knop verdwijnt

Het scherm wordt groter dus de home knop moet plaats ruimen. En wat met Touch ID? Volgens sommige geruchten zou deze verhuizen naar de achterkant. Andere meer recente geruchten spreken dat echter tegen en gaan er van uit dat de home knop samen met Touch ID geïntegreerd wordt in het scherm onderaan. Hiervoor zou Apple gebruik maken van een functiepaneel onderaan het scherm.

iPhone 8 functiepaneel

Design

Als we de verschillende designlekken mogen geloven zal er qua vorm niet heel veel veranderen. De grootste vernieuwingen qua design zitten in het scherm en de camera die een andere positie zou krijgen. Sommige geruchten gaan in de richting van een iPhone 4(s) achtig design met een glazen behuizing aan de achterkant. Ook te zien in verschillende design lekken (zie foto hieronder) is dat Apple deze keer ook draadloos opladen zou integreren.

iPhone 8 design tekening

Snel opladen en draadloos opladen

Bij de volgende generatie iPhone kan je kiezen tussen snel opladen via de Lightning connector. De connector zou wel vernieuwt worden waardoor je je iPhone veel sneller zou kunnen opladen. Na jaren van speculaties zou Apple eindelijk ook draadloos opladen integreren in de iPhone. dit volgens de QI standaard, een standaard die ook IKEA gebruikt.

Lancering

Wanneer mogen we nu de iPhone 8 of iPhone 7s verwachten? Normaal gezien pas in september. Sommigen speculeren echter dat Apple een Special Edition iPhone (iPhone 8) zou aankondigen tijdens de WWDC keynote op 5 juni. Dat lijkt ons eerder een loos gerucht, maar meer weten we natuurlijk op 5 juni.

Oppassen met geruchten

Dit zijn natuurlijk allemaal geruchten, we kunnen ervan uitgaan dat enkele hiervan ook werkelijkheid gaan worden. Echter, of we ze allemaal gaan zien in de volgende generatie iPhone lijkt ons twijfelachtig. We blijven de geruchten opvolgen en houden jullie op de hoogte, vraag blijft… Waar zit jij op te wachten, wat zou jij graag zien in de volgende generatie iPhone?

Nico

Bezeten door Apple nieuws, stichter van Apple Nieuws Vlaanderen en geeft graag goede raad aan mensen die Apple producten willen kopen.

2 Comments
  1. Ik denk toch ook dat niet alles geruchten waar zullen zijn. Als dit allemaal waar is komt Apple echt met iets spectaculair

  2. Ik hou van apple ipohne 7,8 en iPad en mac

Wat denk jij?

Send this to a friend